Zoeken
  • Oihana & Lineke

Nieuwjaarsconcerten 'Carmen'

Bijgewerkt op: 9 jan 2019


In 2019 werken we mee aan bijzondere Nieuwjaarsconcerten, waarbij we de beroemde opera 'Carmen' spelen in een kamermuzieksetting. Deze beroemde opera is gearrangeerd door de componist Bob Zimmerman (bekend van o.a. de film ‘De Dirigent’) voor drie zangers en 8 musici.

Er is geen decor, alleen één achtergrondscherm waarop foto’s van Sevilla worden geprojecteerd en korte teksten die het verloop van de handeling samenvatten. Op de grond ligt een kring van rozenblaadjes, een stierenhuid en wat sigaretten, die de arena en een sigarettenfabriek symboliseren. Sopraan Tamar Niamut zingt de rol van Carmen. Tenor Jeroen de Vaal is de ongelukkige politieman Don José, die valt voor de wilde zigeunerin Carmen; bariton Bas Kuijlenburg speelt een dubbelrol als Zuniga, de barse superieur van José, en Escamillo, de trotse stierenvechter, die verliefd wordt op Carmen.

6 januari 2019, 15.00 uur: Gelderlandfabriek Culemborg

13 januari 2019, 15.00 uur: Podium Hoge Woerd, De Meern

Tamar Niamut, Carmen Jeroen de Vaal, Don José Bas Kuijlenburg, Escamillo & Zuniga

Susanna Edixhoven, fluit Nicole van Jaarsveld, klarinet Rutger Stoel, hobo André Felipe Lima, viool Nino Natrishvilli, viool Barbara Bekhof, altviool Oihana Aristizabal Puga, cello Lineke Lever, piano Herman Mussche, dirigent


20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven