top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverOihana & Lineke

CD-presentatie 'La Lecture', 5 maart

Bijgewerkt op: 5 mrt. 2020


Op 5 maart presenteren we onze nieuwe CD 'La Lecture' in de Gasthuiskapel (Gasthuisstraat 34) van Zaltbommel! De CD is opgenomen door het label TRPTK en staat geheel in het teken van de Bommelse pianiste & zangeres Suzanne Leenhoff, die in Zaltbommel trouwde met de beroemde schilder Edouard Manet. 


Suzanne werd door pianist & componist Franz Liszt ontdekt, toen hij per boot door Nederland reisde. Daarna verhuisde ze met haar familie naar Parijs waar ze Edouard Manet leerde kennen en bevriend raakte met componisten als Offenbach & Chabrier, maar ook met dichters als Baudelaire, Mallarmé en De Banville. Het echtpaar reisde echter nog veelvuldig terug naar Nederland om o.a. haar vader Carolus Leenhoff, beiaardier van de Gasthuiskapel, te bezoeken. Suzanne stond regelmatig model voor Edouard. Na hun dood verzamelde componist en gevierd opera-zanger Jean-Baptiste Fauré tientallen schilderijen van Manet.


Op onze CD 'La Lecture' brengen we dit verhaal weer tot leven in muziek van Carolus Leenhoff, Franz Liszt, Jacques Offenbach, Gustave-Adolphe Koëlla (vader van haar zoon Léon), Richard Wagner en Jean-Baptiste Fauré. Vertellers Ab Nieuwdorp (radio 4) en Ann Demeester (directrice Frans Hals Museum, Haarlem) hebben op de CD poëzie ingesproken, om het verhaal nog meer tot leven te brengen.

Tijdens het feestelijke presentatie-concert op 5 maart zult u delen van de CD live uitgevoerd horen en is na afloop de CD te verkrijgen.


Aanvang: 20.15 uur

Locatie: Gasthuiskapel, Zaltbommel

Toegang voor dit concert is gratis! Opgeven is wel noodzakelijk via cellopiano81@gmail.com.57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page